20.5.2014

Variaatio


Tästä ihanasta, tutusta kakusta saa aina uusia versioita - siis aina kun Valio lanseeraa uuden rahkamaun ... ;o)


Päärynä-kinuski -rahkakakku
 
Murupohja
150g Diggestive keksejä
75g sulaa voita tai kookosöljyä
 
Täyte
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa
2 tlk (á 200g) Päärynä-kinuski-rahkaa
2 dl Omar karkkeja ruoheena
1 päärynä pieneksi pilkottuna
1 tl vanilijasokeria

Murenna keksit ja lisää sula voi. Sekoita hyvin. Painele muruseos irtopohjavuokaan.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä (n.5 min). Vaahdota Flora vanilla napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon rahka, karkit, päärynä ja sokeri. Liuota liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Tässä vaiheessa lisään liivateveteen tilkan jotain mehua, jotta liuos vähän jäähtyy. Kaada liivateliuos täytteseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Hyydytä kakkua jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.
Koristele Omar-karkkimuruilla ja suklaapaloilla.

 
 

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...