19.5.2014

No Joo ...

 
Tämä on sitten taas niitä töitä, jotka voisi myös jättää näyttämättä ... Jos nyt kuitenkin opetukseksi muille ...
Ihastuin kovasti, kun näin tällä ohjeella tehdyn vauvaneuleen Strömsö ohjelmassa pari viikkoa sitten. Skaalasin ohjeen aikuisten kokoon ja päätin käyttää tähän koko Puro Ilo -lankakasani, koukkuna nro 7 ja väljällä käsialalla.
 
 
Ohje on kyllä superhelppo ja innostuinkin sitten lätkäpelejä katsoessani ja unohdin sovittaa tekelettä matkan varrella ...
 
 
Virkkaa 6 kjs, sulje renkaaksi piilosilmukalla.
3 kjs (= 1. pylväs) 2 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, 3 p, 2 kjs, sulje ps:lla. Tarkista, että työssä on kuusi  pylväsryhmää.
Virkkaa kaikilla seuraavilla kerroksilla jokaiseen pylväsväliin 1 pylväs ja kulmiin 2 p, 2 kjs, 2 p.

Alkuperäisen, ruotsinkielisen ohjeen löydät Strömsön -sivulta.


Kun olet virkannut useamman kierroksen kuusikulmiosta, (tässä taisi olla 15 kierrosta), käännä kuusikulmiot L -kirjaimiksi (keskusta on kainalossa) ja laita osat vastakkain. Tässä vaiheessa voisi jo vähän mittailla tuota kokoa ja vaikkapa sovittaakin ...


Virkkasin osat kiinni (etusauman voisi jätttää auki ja tehdä villatakin) ja jatkoin vielä muutaman kierroksen vain helman ympäri. Käytin koko kilon lankaa ihan loppuun asti.


Eikä sitten tullutkaan sellaista ihanan pitkää ja mekkomaista paitaa vaan karmea laatikko ... Paita onkin nyt purettavien kasassa ja uusi yritys sitten jalkapallon MM-kisojen aikaan ... ;o)


12 kommenttia:

 1. Eikä ole ollenkaan karmea ! Mä tykkään :)

  VastaaPoista
 2. Hei tuohan onkin jännän näköinen paita, tykkään kovasti tuommoisista palapeleistä! En oikein katso tv:tä nykyään ja strömsökin on ollut mulla ihan unohduksissa... Täytyypä ruveta seurailemaan taas. Sopivan kokoisena tuo olisi aivan ihana paita/takki, onnea uuteen yritykseen! Ja nätin näköinen kyllä tuokin versio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tykkään tuosta sunnuntai-illan kielikylvystä - Strömsöstä saa aina hauskoja ideoita ... Ja juu - uusi kapoisempi paita tulossa ... ;o)

   Poista
 3. Mäkin innostuin tuosta ohjeesta,mutta päädyin kuitenkin vain pidentämään vauvan nutun hihoja,en muuta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskin ehkä ollut viisasta tehdä vain vauvaneule ... ;o)

   Poista
 4. Parabéns! Lindo trabalho!

  VastaaPoista
 5. Es muy bello, pero no entiendo demasiado el patrón. Un abrazo desde Buenos Aires, Argentina :)

  VastaaPoista
 6. Toi vois toimia hyvin, joku on kovalla laihiksella. Kun paino putoaa tarpeeksi, niin sitten vain takasauma auki ja puretaan uloimmaiset kerrokset. Takaisin kasaan - ja taas on sopiva.

  VastaaPoista
 7. Ihan superhieno!:) Älä pura! Jos sulla on vielä se niin voinko ostaa sen sulta? Terv. Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Kiitos! En purkanut vaan myin kirppiksellä ... ja sain vielä ihan hyvän hinnankin ... Nyt joudut tekemään itse itsellesi oman ... ;o)

   Poista
  2. Voih! No mut hyvä et sait myytyä jollekulle, koska se oli upea! :) Makuja on monia ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...