6.11.2015

Peukku intialaisittain

 
Kokeilin neuloa intialaisen peukalon muuten ihan tavallisiin lapasiin. Lankana Dropsin alpakka-villa-pellava lankaa, puikot nro 5. Ja näin sen tein:
Luo 32 silmukka ja neulo suljettuna neuleena 1o 1n resoria haluamasi pätkä. Neulo sitten 3 kerrosta sileää oikeaa neuletta.
Vasen lapanen: Siirrä ensimmäiseltä puikolta 6 silmukkaa toiselle puikolle (=14 silmukkaa, peukalon silmukat). Ensimmäiselle puikolle jää 2 silmukkaa.
 
 
Neulo jokaisella kerroksella ensimmäisen ja toisen puikon välinen lanka kiertäen ensimmäisen puikon loppuun (yksi silmukka lisää joka kerroksella). Jatka lisäyksiä niin kauan kunnes ensimmäisellä puikolla on 16 silmukkaa.


Poimi toisen puikon kaikki 14 silmukkaa apulangalle. Jaa ensimmäisen puikon 16 silmukkaa kahdelle puikolla ja jatka suljettua sileää neuletta kunnes pikkusormi peittyy. Neulo kavennukset jokaisella kerroksella 1. ja 3. puikon alussa 2 o yhteen silmukoiden takareunoista ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 oikein yhteen. Jatka kavennuksia kunnes jokaisella puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele.
 

Oikea lapanen: Siirrä neljänneltä puikolta 6 silmukkaa kolmannelle puikolle (=14 silmukkaa, peukalon silmukat). Neljännelle puikolle jää 2 silmukkaa. Neulo jokaisella kerroksella kolmannen ja neljännen puikon välinen lanka kiertäen neljännen puikon alkuun (yksi silmukka lisää joka kerroksella). Jatka lisäyksiä niin kauan kunnes neljännellä puikolla on 16 silmukkaa. Poimi kolmannen puikon kaikki 14 silmukkaa apulangalle. Jaa neljännen puikon 16 silmukkaa kahdelle puikolla ja jatka suljettua sileää neuletta kunnes pikkusormi peittyy. Kavenna samoin kuin toinenkin lapanen.
 
 
Peukalo: Poimi apulangalta 14 silmukkaa ja peukaloaukon yläreunasta yksi silmukka. Jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo sileää, suljettua neuletta peukalon kynnen puoliväliin asti. Neulo jokaisen puikon lopussa 2 o yhteen kunnes jokaisella puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka, pujota silmukoiden läpi ja päättele hyvin.
 
Lapaset ovat jotenkin hassun näköiset, mutta toimivat ja istuvat käteen todella hyvin ...

 
 
Lämpöisiä ajatuksia viikonloppuun!

 

18 kommenttia:

 1. Tuota peukaloa mullakin tarkoitus koittaa seuraaviin lapasiin. Mut lanka on vielä kehräämättä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi - itsekehrättyä lankaa ... Tulee varmasti ihkut lapaset ... ;o)

   Poista
 2. Noin tehtynä tuo peukalo onkin kauniimpi :-) Ja selkeät ohjeet sen tekemiseen, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti - samaa mieltä! Kiva jos ohjeet ovat selkeät ... ;o)

   Poista
 3. Tuon peukalon teon minäkin tahtoisin oppia. Lämpöisen näköiset lapaset:)

  VastaaPoista
 4. Tuohan on mielenkiintoinen,pakko kokeilla;). Kaunis vihreä!
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep - yllättävän helppo ja kivannäköinen ... ;o)

   Poista
 5. Kauniin näköinen lapanen, en ollut ennen kuullutkaan intialaisesta peukalosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Minäkin löysin tämän vasta vähän aikaa sitten, mutta on kuitenkin jo vanha malli ... ;o)

   Poista
 6. Just muutama päivä sitten puhuttiin tällaisesta peukalokiilasta… Tämä valoitti paljion! Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla!
  Kraam
  Sanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep - tätä näkyy nyt monessa paikassa ... Kiva jos saat apua ohjeesta ... ;o)

   Poista
 7. Minäkin aion kokeilla tuota mallia seuraavin lapasiin, kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
 8. Onpa hauskan näköinen peukalo! Pitääpä muistaa, kun seuraavan kerran on lapaset työn alla. Olen yleensä laiska tekemään mitään ihmeempiä kuvioita tms. mutta erilaiset peukalot ja kantapäät ja kavennukset sun muut piristävät nekin neulojan mieltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vähän sama vika ... en erityisemmin tykkää mistään monimutkaisista kuvioista - yksinkertaiset on mukavia tehdä ja käyttää ... ;o)

   Poista
 9. Enpä ole ennen nähnyt tuollaista peukaloa. Pitääpä tehdä seuraaviin lapasiin:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä hauska ja helppo tehdä ... ;o)
   Kannattaa kokeilla ...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...