30.7.2013

Ihan Paras Pasta

 

Eipä ole itse tehdyn pastan voittanutta ... Näin kesälomalla on erityisen paljon aikaa ja intoa pyörähdellä keittiössä ja tehdä perhe iloisen kylläiseksi ...

 
Peruspasta
 
6 dl durumvehnäjauhoja
3 kananmunaa
0,5 dl oliiviöljyä
n. 0,5 dl kylmää vettä
 
Tee jauhoista keko laakeaan vatiin ja kaiva keon keskelle kuoppa. Riko kuoppaan munat ja lisää oliiviöljy ja puolet vedestä. Aloita taikinan sekoittaminen varovasti keskeltä (paljaalla kädellä). Laajenna pikkuhiljaa kierrosta ja ota reunalta lisää jauhoa mukaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi - lisää kylmää vettä tarpeen mukaan vaivatessasi.


Kauli taikina pienissä erissä ohueksi ja taittele - toista tätä jonkin aikaa. Helpoiten saat taikinaa kaulittua pastamankelin tasaisella osalla.
Muutaman kerran kaulittuasi leikkaa pasta suikaleiksi. Tai käytä mankelin leikkuriterää.

 
Pasta voi odottaa jauhotetulla pöydällä, kunnes koko taikina on käsitelty.
Keitä pastaa suuressa kattilassa vain pari minuuttia.

 
Tarjoa pasta heti lempikastikkeesi ja parmesanlastujen kanssa.
Meidän tämänhetken suosikki on:
 
Kalkkunakastike
 
valkosipulia
kesäsipulia
200 g kalkkunaleikettä
170 g aurajuustoa
2,5 dl ruokakermaa

Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää pilkotut kalkkunat ja paloiteltu aurajuusto. Lisää hetken päästä kerma ja anna hautua pari minuuttia.
Tee kastike valmiiksi ennenkuin keität pastan.


Pieni varoitus - tätä herkkua tule aina syötyä ihan pikkuisen liian paljon ... ;o)

2 kommenttia:

  1. Sain noin puoli vuotta sitten pastakoneen lainaksi ja NYT päätän kokeilla sitä kun on kunnon ohjekin, ettei tartte antaa sitä takaisin (nurkasta pölyttymästä :)

    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HyväHyvä! Tämän jälkeen ei kaupan makaronit sitten enää maistukaan ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...