15.12.2019

Äitin tekemää


Joka joulun paras leipä tulee äidin keittiöstä (tänään saan taas lähetyksen) … ja hän antoi luvan jakaa salaisen reseptinsä:

Meidän Äidin JOULULIMPPU

(½ annosta = 4 leipää)

5 dl olutta
500 g ruisjauhoja
5 dl siirappia
100 g voita
1 l maitoa
3 rkl pomeranssia
1 rkl jauhettua anista
2 rkl fenkolia
½ rkl suolaa
n. 2 ½ kg vehnäjauhoja
100 g hiivaa
 
Imellä ruisjauhoja lämpimässä oluessa yön yli. Lisää siirappi, sulatettu voi ja haalea maito johon hiiva on liotettu. Mausta ja alusta taikina kiinteäksi. Nostata kaksinkertaiseksi, leivo limpuiksi, pistele kuvioita pintaan ja paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Voitele uunista ottamisen jälkeen siirappivedellä. Peittele jäähtymisen ajaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...