29.1.2016

Villahousuohje


Villahousuohjetta toivottiin kovasti ... Ohje on suuntaa antava. Parhaat housut saat sovittelemalla matkan varrella - jokainen kun on niin omankokoinen ja tykkää vähän eri tavalla istuvista pöksyistä ... Nämä minun housuni ovat kokoa S, matalalla vyötäröllä. Novitan Nalle lankaa kului himpun verran alle 300 grammaa. Housut neuloin puikoilla 3,5, alhaalta ylöspäin.. Lahkeet on neulottu suljettuna neuleena ja yläosa sileänä edestakas neuleena.


Luo 56 silmukkaa ja neulo 1 o 1 n resoria suljettuna neulena 10 cm (30 kerrosta). Jatka sileää oikeaa ja lisää ensimmäisellä kerroksella 7 silmukkaa tasavälein. Lisää 3 cm välein (9 krs) sisäsaumaan 2 silmukkaa (tein lisäykset ensimmäisen puikon alussa ja neljännen puikon lopussa neulomalla toisen silmukan reunasta laskien sekä etu- että takareunasta). Tee lisäyksiä 15 kertaa. Muista vaihtaa väriä jos niin haluat, minä vaihdoin n. 15 cm välein.
Tämän jälkeen lisäykset tehdään eri tahtiin etu- ja takareunassa - päätä siis kumpaako lahjetta neulot ja muista tehdä toinen puntti toisin päin. Lisää siis etureunassa 4 cm (8 krs) välein 4x1 s ja samaan aikaan takareunassa 2 cm (4 krs) välein 9 x 1s.
Jos haluat pidemmän tai väljemmän lahkeen tee enemmän lisäyksiä tai tiheämmin. Kun lahjepituus on sopiva jatka neulomista edestakaisin.
Kavenna etureunasta joka toisella kerroksella 1x3, 1x2 ja 4 cm välein 5x1 s. Kavenna samaan aikaan takareunassa joka toisella kerroksella 1x5, 1x2 ja 2 cm välein 10x1 s.
Kun haaran korkeus on n. 20 cm (tai sinulle sopiva), aloita lyhennetyt kerrokset (viistottu vyötärö). Neulo työn etureunasta alkaen kunnes jäljellä on 12 s, käännä työ, nosta 1 s neulomatta ja neulo takaisin. Neulo sitten kunnes jäljellä on 25, käännä työ, nosta 1 s neulomatta ja neulo takaisin. Toista vielä kunnes silmukoita on 38, 51 ja 64. 
Neulo sitten 4 kerrosta sileää. Tee etureunaan reikä 8 silmukan päähän etureunasta neulomalla lk ja 2 s oik.yhteen. Neulo vielä 2 krs sileää. Neulo seuraava nurjan puolen kerros oikein (=taite). Neulo vielä 4 krs sileää ja päättele silmukat.


Tee toinen lahje peilikuvana. Ompele haarasauma. Taita yläreuna kaksinkerroin ja neulaa kiinni.
Neulo sopivan mittainen icord nauha - ohje TÄÄLLÄ. Pujota nauha vyötärökujaan.


Tasku (2 kpl)t: Luo 25 silmukkaa. Neulo 4 krs 1 o 1 n. Neulo sitten sileää oikeaa 20 krs. Aloita kavennukset. Kavenna oikean puolen kerroksella 1 o 2 oik.yht ja lopussa 2 oik.yhteen 1 o - toista kavennus 2 kertaa. Kavenna oikean puolen kerroksella 1o 2 oik.yht, 2 oik,yht, ja kerroksen lopussa 2 oik.yht, 2 oik.yht, 1 o - toista tämä kavennus 3 kertaa. Päättele loput silmukat. Ompele taskut kankkujen kohdille.
Höyrytä pöksyt ja kisko jalkaan!6 kommenttia:

 1. Kiitos, kiitos, kiitos ohjeesta! Jos nyt aloittaisin niin oiskohan ens talvena valmiit:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä! Saattaapi justiinsa ehtiä ensi talvelle ... ;o)

   Poista
 2. Nää villahousut on ihanat:-) Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paljon! Onhan ne ... ja Ole hyvä vaan! :o)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...