Perinteinen porkkanakakku toimii myös pääsiäisherkkuna - tästä ihan parhaan tekee hento sitruunan maku ...
Porkkanakakku
4 kananmunaa
2 dl muscovadosokeria
4 dl speltti-, graham- tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sitruunarypsiöljyä
6 dl porkkanaraastetta
Kuorrute:
400 g kinuskituorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot joihin on sekoitettu muut kuiva-aineet. Lisää öljy ja raaste. Levitä taikina uunipellille - tästä kakusta tulee muhkea ... Paista kakkua 200 asteessa 25 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele ...
Porkkanapiirakka on aina parasta ja varma valinta vieraille. Tein itse joku aika sitten pellillisen gluteenittomana ja oli niin hyvää.
VastaaPoistaNäyttää ja kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoistaOikein ihanaa pääsiäistä!
Näyttää hyvältä!
VastaaPoistaOijoijoi mitä herkkua :D
VastaaPoistaKuullostaa herkulliselta, porkkanakakku meidänkin suosikki, käytän paljon oliiviöljyä voin sijaan ja grahamjauhoja päätyy hillopiirakkaan ja tiikerikakkuunkin tavallisten jauhojen osana. Hyvää pääsiäistä. Irmeli
VastaaPoista