30.3.2018

Paras porkkanakakku ikinä


Perinteinen porkkanakakku toimii myös pääsiäisherkkuna - tästä ihan parhaan tekee hento sitruunan maku ...

Porkkanakakku

4 kananmunaa
2 dl muscovadosokeria
4 dl speltti-, graham- tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sitruunarypsiöljyä
6 dl porkkanaraastetta

Kuorrute:
400 g kinuskituorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
 
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot joihin on sekoitettu muut kuiva-aineet. Lisää öljy ja raaste. Levitä taikina uunipellille - tästä kakusta tulee muhkea ... Paista kakkua 200 asteessa 25 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele ...


5 kommenttia:

  1. Porkkanapiirakka on aina parasta ja varma valinta vieraille. Tein itse joku aika sitten pellillisen gluteenittomana ja oli niin hyvää.

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta!
    Oikein ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Kuullostaa herkulliselta, porkkanakakku meidänkin suosikki, käytän paljon oliiviöljyä voin sijaan ja grahamjauhoja päätyy hillopiirakkaan ja tiikerikakkuunkin tavallisten jauhojen osana. Hyvää pääsiäistä. Irmeli

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...