18.7.2016

Keskimmäisen


No niin - keskimmäinen poikanenkin sai oman peittonsa ... Vuosihan siinä menikin, sillointällöin virkkaillen ...


Poika suunnitteli itse peiton ja valitsi värit Novitan 7-veljestä värikartasta. Minä nimesin peiton Itämereksi, virkkasin mallitilkun ja laskin langanmenekin ... Aloitin homman siis viime kesänä ...


Peitto on virkattu pylväillä, koukulla 5. Peitossa on 230 silmukkaa ja korkeutta 170 kerrosta. Koko valmiina on 150 x 200 cm.


Onnistuin arvioimaan tuon 'viherpetrooli' -värin menekin aivan metsään ja meinasi loppusuoralla ihan iskeä paniikki, kun väri oli poistunut jo Novitan valikoimasta ... Onneksi ihana lukija luopui omista 2 kerästään ja sain jatkettua työn loppuun. Pieniä värieroja kerissä oli, mutta minua ne eivät haittaa - Kiitos Heidi pelastuksesta!


Oli erityisen ihana virkata oman lapsen suunnitelman mukaan ja peitosta tuli saajalleenkin mieleinen. Nyt sitten kuopuksen peiton pariin ... Se valmistunee sitten vuoden päästä. Viime kesänähän valmistui peitto esikoiselle ...


8 kommenttia:

 1. Siis wau! Hieno suunnitelma ja niin upea lopputulos..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaisia töitä on ihana tehdä ... ;o)

   Poista
 2. Todella hieno!! Oli muuten pakko translaattoroida toi eka kommentti ja sun vastaus. Olin ihan varma että se on siansaksahassuttelua, mutta eipä ollutkaan. :D Hassu kieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo - kääntäjällä minäkin tutustuin unkarin kieleen ... hassu kieli nimenomaan ... ;o)

   Poista
 3. Ihana! Olen tätä samaa miettinyt omien kolmen lapsen kohdalla. Olisi ihana tehdä heille peitot, jotka he sitten joskus muuttaessaan veisivät omaan kotiinsa. Virkkuupeitto kauhistuttaa työmäärän takia ja olenkin jossain kohtaa pohtinut tilkkupeiton ompelemista. Mutta saa nähdä mihin vielä päädyn 😃 Mutta aivan mahtavia noi sinun peitot ja jännityksellä jään seuraamaan kuopuksesi peiton vaiheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Kiitos! Onhan nämä työläitä, mutta samalla tulee mieleen monia ihania muistoja lasten elämästä ... Ja pikkuhiljaa valmistuu jokainen peitto. Näiden ei ole tarkoituskaan tulla heti valmiiksi ... Ja kun aloittaa ajoissa niin ehtii ennen kuin lapset lentää pesästä ... ;o)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...