Kielikylpyä teillekin ... Piiras ei näytä mitenkään ihmeelliseltä, mutta maistuu aivan ihanalta - pyöräytä lämpimän piiraan päälle pallo vaniljajätskiä ja täydellinen kesäkahviherkku on valmis.
Päron- & ingefärskaka
175 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vatten (eller kräm!)
3 päron
Sätt ungen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform, ca 1 1/2 liter.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt vattnet eller kräm. Skala päronen, halvera, kärna ur och skär dem i skivor. Häll hälften av smeten i formen. Lägg i hälften av päronen. Häll över resten av smeten och lägg ut resterande päronskivor på toppen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kallna på ett galler.
Alkuperäinen ohje löytyi jostain ruotsalaissivulta, enkä jaksanut sitä nyt kääntää - on sitäpaitsi hyvin helppo, perusohje ...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti