9.7.2015

Herkkua på svenska


Kielikylpyä teillekin ... Piiras ei näytä mitenkään ihmeelliseltä, mutta maistuu aivan ihanalta - pyöräytä lämpimän piiraan päälle pallo vaniljajätskiä ja täydellinen kesäkahviherkku on valmis.


Päron- & ingefärskaka

175 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vatten (eller kräm!)
3 päron

Sätt ungen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform, ca 1 1/2 liter.
Vispa smör  och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt vattnet eller kräm. Skala päronen, halvera, kärna ur och skär dem i skivor. Häll hälften av smeten i formen. Lägg i hälften av päronen. Häll över resten av smeten och lägg ut resterande päronskivor på toppen.
 
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kallna på ett galler.

 
Alkuperäinen ohje löytyi jostain ruotsalaissivulta, enkä jaksanut sitä nyt kääntää - on sitäpaitsi hyvin helppo, perusohje ...
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...