3.3.2015

Ihan Pähkinöinä


Kokeilussa aika herkku Kotivinkin (nro21/2014) ohje pienillä omilla muutoksilla ...


Maapähkinäkakku

100 g voita
2 dl intiaani- tai fariinisokeria
2 kananmunaa
2 banaania
3 dl spelttijauhoja
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 dl (manteli)maitoa

Pinnalle:
2 dl tomusokeria
2 dl maapähkinävoita
0,5 dl kahvia

Koristeeksi:
suolapähkinöitä
raakakaakaonibsejä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, kunnolla vatkaten. Lisää muussatut banaanit. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sitten varovasti taikinaan. Lisää lopuksi maito. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
Tee kuorrute. Lämmitä maapähkinävoita hetki mikrossa. Sekoita aineet kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä paksu kerros kakun reunoille ja päälle. Koristele suolapähkinöillä ja nibseillä.


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...