26.3.2014

Klassikko


Rupesipa vaan tekemään ihan hirveesti mieli tätä melkein unohtunutta klassikkoherkkua:


Toscakakku

Pohja:
2 kananmunaa
1,5 dl (intiaani)sokeria
2 dl kokojyväjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
100 g sulatettua voita tai kookosöljyä

Kuorrutus:
75 g voita
2 dl mantelilastuja
1 dl intiaanisokeria
0,5 dl maitoa
1 rkl spelttijauhoja

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Tee silläaikaa kuorrutus.
Mittaa kaikki kuorrutuksen aineet kattilaan. Sekoittele ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee vähän. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Löysin leivonnan jälkeen ohjeen missä kuorrutukseen lisätään valkoista suklaata - ihan pakko kokeilla sitä heti perään ... ;o)


8 kommenttia:

  1. mmm... Yksinkertaisesti herkullista!

    VastaaPoista
  2. Oi mitä herkua tulee tosin harvoin tehtyä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep - tämä oli jotenkin ihan unohtunut ... Joskus tuli tehtyä paljonkin ... Mutta hyvää oli! ;o)

      Poista
  3. Heippa! Blogissani on sinulle tunnustus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käväisen poimimassa ja tartun siihen myöhemmin ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...