Retki oman kylän mansikkapellolle kuuluu jokaiseen kesään ...
Mansikoita kerätään sankokaupalla - syötäväksi ja säilöttäväksi ...
Joka kesä pitää myös tehdä ihan liian helppo:
Mansikkahillo
3 litraa mansikoita
1 dl sokeria
1 dl vaniljasokeria
Soseuta mansikat ja sokerit sauvasekoittimella (noin suunnilleen) - sattumia saa siis jäädä.
Kumoa hillo kauniisiin purkkeihin ja pakasta.
Tämä hillo ei säily pitkään, sulata siis aina purkki kerrallaan tarpeen mukaan.
Tässä hillossa maistuu ihan aito kesä - eipä ole parempaa hilloa, ja vitamiinitkin on tallella. Meillä tätä kuluu vohveleiden, kropsun, jätskin, puuron jne. kanssa ...
Ja siinä sivussa tulee tietysti tehtyä myös:
Pappilan hätävara
1-2 litraa mansikoita
2,5 dl Flora vanillaa
200 g keksejä (esim. kaurakeksit sopivat hyvin) tai murennettua kakkua
1 litra vanilijajäätelöä
Pilko mansikat. Vatkaa Flora vanilla napakaksi vaahdoksi. Murenna keksit. Paloittele jäätelö.
Sekoita kaikki ainekset suuressa kulhossa.
Herkuttele hyvässä seurassa!
Makoisaa perjantaita!
Vielä parempaa hilloa!
VastaaPoistaEn muista nyt ulkoa ohjetta mittasuhteiden kanssa.
Mutta suurinpiirtein näin;
- Mansikkoita
- Sokeria
- Atamon hillouttamisainetta.
Soseuta mansikat, lisää sokeri ja hillouttamisaine.
Sekoita ja purkita.
Hillouttamisaine lisää hillon säilyvyyttä. :)
Atamonin pussin kupeessa on ohje missä mittasuhteessa laitetaan.
Kiitos vinkistä! Minä olen niin nopea käänteissäni, että käytän aina sitä mitä kaapista löytyy - täytyy ensi kauppareissulla ostaa varastoon tuota hilloainetta ... ;o)
Poista