27.6.2013

Loput

Viimeiset puolukat päätyivät superherkuksi:


Puolukka-Marenkipiiras

pohja:
100 g voita
0,75 dl intiaanisokeria
1 kananmunan keltuainen
1,5 dl vehnä- tai spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa

täyte:
1,5 dl puolukoita
1 rkl vaniljasokeria

marenki:
1 kananmunan valkuainen
0,5 dl sokeria

Sekoita pehmeä voi ja sokeri, lisää munankeltuainen ja vatkaa kunnolla. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pieneen piirasvuokaan.
Soseuta puolukat ja sekoita vaniljasokeri soseeseen. Levitä puolukka piiraspohjan päälle.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on napakkaa ja kiiltävää. Levitä marenki varovasti piirasvuokaan puolukkasurvoksen päälle.
Paista piirasta 175 asteessa puolisen tuntia.


Alkuperäisohje löytyi "Emäntänä Olga" -kirjasta, nimellä
"punaherukka-marenkipiirakka"

2 kommenttia:

  1. Herkulle näyttää! Ja tuo kirja on varmasti ihana.
    Pitäis melkein kokeilla, että meniskös tää alas myös meijän marenkihiirelle vai söiskö se vaan päällykset.
    Puolukat pyörii täällä aina pakkasessa pisimpään, kun muut kuin mie ei oikein syö niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sama vika noissa puolukoissa - piilottelen niitä kaikenlaisiin maustekakkuihin ... marengin ja vaniljasokerin kanssa menee ihan huomaamatta ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...