Puolukka-Marenkipiiras
pohja:
100 g voita
0,75 dl intiaanisokeria
1 kananmunan keltuainen
1,5 dl vehnä- tai spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
täyte:
1,5 dl puolukoita
1 rkl vaniljasokeria
marenki:
1 kananmunan valkuainen
0,5 dl sokeria
Sekoita pehmeä voi ja sokeri, lisää munankeltuainen ja vatkaa kunnolla. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pieneen piirasvuokaan.
Soseuta puolukat ja sekoita vaniljasokeri soseeseen. Levitä puolukka piiraspohjan päälle.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on napakkaa ja kiiltävää. Levitä marenki varovasti piirasvuokaan puolukkasurvoksen päälle.
Paista piirasta 175 asteessa puolisen tuntia.
Alkuperäisohje löytyi "Emäntänä Olga" -kirjasta, nimellä
"punaherukka-marenkipiirakka"
Herkulle näyttää! Ja tuo kirja on varmasti ihana.
VastaaPoistaPitäis melkein kokeilla, että meniskös tää alas myös meijän marenkihiirelle vai söiskö se vaan päällykset.
Puolukat pyörii täällä aina pakkasessa pisimpään, kun muut kuin mie ei oikein syö niitä.
Meillä on sama vika noissa puolukoissa - piilottelen niitä kaikenlaisiin maustekakkuihin ... marengin ja vaniljasokerin kanssa menee ihan huomaamatta ... ;o)
Poista