Oi Kuusipuu ... mitä pulleampi sen parempi ...
Tavallisista sämpylöistä löytää joulumielen, kun paistaa ne kuusen muotoon. Taikinasta tulee hauskan vihertävää peston, pinaatin ja intensiivisenvärisen kurpitsansiemenöljyn ansiosta...
Joulukuusisämpylät
5 dl lämmintä vettä
2 rkl vihreää pestoa
1 rkl hunajaa
2 rkl kuivattua pinaattia
14 dl (hurjan viljainen) sämpyläjauhoa
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl kurpitsansiemenöljyä
Pinnalle: (kananmunaa), unikonsiemeniä, juustoraastetta, rouhittuja suolapähkinöitä ja sormisuolaa
Sekoita lämpimään veteen pesto, hunaja ja pinaatti. Lisää puolet jauhoista ja hiiva. Alusta taikinaa ja lisää samalla loput jauhoista ja öljy. Anna taikinan kohota puolisen tuntia liinan alla. Leivo sämpylät (16 kpl) ja asettele ne pellille joulukuuseksi. Anna kohota vielä hetki. Voitele halutessasi ja ripottele pinnalle koristeet.
Paista 225 asteessa 10 minuuttia.
Nam nam saatanpa kokeillakin vielä ennen joulua :D - eikä muuten hullumpi lahjakaan!
VastaaPoistaTotta - sopisi hyvin myös nyyttäripöytään ... ;o)
Poista