11.7.2016

MatkaMekot


Pikainen pyörähdys kotona ennen seuraavaa reissua ... Pakkaan taas mukaan nämä kaksi ihanaa pellavamekkoa ... Pellava on suosikkini - toimii ryppyisenäkin (jopa paremmin), ei tartte silittää eikä varoa käytössä ...


Ostin taannoin kirpparilta kaksi kakanväristä pellavamekkoa. Toinen oikeasti vanha paitamekko ja toinen Jackpotin hellemekko, molemmat 100% pellavaa ja hinta yhteensä 7 euroa.


Pääsin samalla testaamaan Nitorin uutta 'All in one' helppoväriä. Nimensä mukaisesti kaikki yhdessä pussissa - puhtaat, kuivat mekot koneeseen väripussin kanssa. Väriksi valikoin kevyen, kesäisen mustan. Väri tarttui hyvin ja tasaisesti ja on jo kestänyt useamman pesunkin - Tykkään!


Paitamekkoa kavensin vähän sivusaumoista ja poistin samalla tarpeettoman vetoketjun. Ompeleet jätin näkyviin (ne kun eivät värjäytyneet). Pikkumekolle en tehnyt korjauksia - väritin tosin tussilla kaikki näkyvät ompeleet värjäyksen jälkeen mustiksi.
Ja eikun taas menoksi - ja nuo rypyt eivät muuten käytössä näytä noin hurjilta ... ;o)


8 kommenttia:

 1. Hei kiitos tästä värjäysvinkistä! Minulla olisi värjättävää, mutta ei ole innostanut se värin ja suolan kanssa läträäminen, jonka muistan muinaisilta värjäyskerroilta. Noista mekoista tuli tosi kuvat, kuin uudet :)

  By the way, seuraan sinua instassa, mutten ole älynnyt sinun kirjoittavan myös blogia. Vaikka sieltähän tämä osoitekin löytyi :) Kivaa reissua sinulle, minä lähden värikauppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että olen avuksi ... Ja Kiitos reissu oli kiva! ;o)

   Poista
 2. Kivat mekot. Värjäystä olisi joskus kiva kokeilla.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kokeilemaan ... lopputulos on aina yllätys ... ;o)

   Poista
 3. Oikein kivoja mekkoja ja hienot niistä tuli! Minäkin tykkään pellavasta, rypyt ei menoa haittaa:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...