15.1.2016

Kumikori


Koska perheessä on yksi himopyöräilijä niin ylijäämäsisäkumeja riittää ... Askartelin pyöräilijän joulupakettiin aiheeseen sopivan säilyttimen. 


Tarvitset pari polkupyörän sisärengasta (ei mitään halpiskumeja, jotka haisevat pahalle), reikäpihdit, reikäniittejä, vasaran, sakset ja pyykkipoikia.


Pese ja kuivaa sisärenkaat. Leikkaa kumit kahden sentin levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa 12 suikaletta n.50 cm pituisiksi. Pujottele suikaleet tiiviisti lomittain. Rei'itä kulmat ja vasaroi reikäniitit pohjan kulmiin. Voit kiinnittää suikaleet pyykkipojilla jos meinaavat karkailla.


Mittaan korin ympärysmitta pohjan reunoista. Leikkaa 8 (tai enemmän jos haluat korkeamman korin) suikaletta ympäryksen (+ 2cm) mittaisiksi. Kiinnitä niitillä renkaiksi, päät menevät 1 cm päällekkäin.


Käännä pohjan suikaleet pystyyn ja pujottele rengassuikaleet yksitellen korin seinämäksi. Käytä taas pyykkipoikia apuna jos homma meinaa levitä. Kun pääset yläreunaan, viimeiseen suikaleeseen, käännä pystysuikaleet kaksinkerroin vuorotellen korin sisä- ja ulkopuolelle. Vasaroi reikäniitit yläreunaan.


Minä niittasin vain joka toisen suikaleen. Taitoin ja liimasin nuo ulospäin kääntyvät, vaaleat suikaleet. Lopuksi pujottelin hamppunarun reikien läpi.


Laitoin naruun roikkumaan muutaman varaosan - ihan vaan koristeeksi.
14 kommenttia:

 1. Hauska:D!
  -sirpa-

  VastaaPoista
 2. Kumin kanssa kannattaa olla varovainen. Meillä oli joskus kierrätyskumista tehdyt lasinaluset. Ne jättivät sivupöytään ikuisen jäljen. Samoin lattiakaiuttimien alla olleet kumilevyt sotkivat silloisen kämpän muovimaton.

  Kori sinänsä on toki hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo, kannattaa olla varovainen ... Tämä kumi vaikuttaa laadukkaalta näin ensimmäisen kuukauden kokemuksella, ei tartu eikä sotke ... ;o)

   Poista
 3. Hah, onpas näpsäkkä!
  Nuo varaosat kruunaavat kaiken! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään minäkin varaosista ... ;o)

   Poista
 4. On hieno, on! Minä en kyllä voi kumiin koskea allergian takia, harmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaisenhan voisi tehdä vaikkapa nahasta, vanha nahkatakki vaan suikaleiksi ... ;o)

   Poista
 5. Wau! Tosi upeeta kierrätystä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...