Arki-iltana tulee usein leivottua helppoa ja nopeaa, mutta herkullista leipää.
Foccacia
Juuritaikina:
4 dl spelttijuhoja
2 dl ruisjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2 dl lämmintä vettä
Sekoita juuriainekset ja anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia.
Lisää sen jälkeen taikinaan:
1,5 dl ruisleseitä
0,5 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
(mausteita ja yrttejä oman maun mukaan - pestoa, nokkosta, pinaattia ...)
Alusta taikina napakaksi ja anna kohota 15 min. Painele taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele pinnalle oliiviöljyä ja painele taikinaan puolitettuja oliiveja. Ripottele pintaan sormisuolaa ja halutessasi rosmariinin oksia. Kohota leipää vielä hetki.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti