17.3.2015

Sopivan sitkeää


Suklaamarengit

3 kananmunan valkuaista
1,75 dl sokeria
1,5 tl perunajauhoja
0,75 tl raakakaakaojauhetta

Vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää sekaan puolet sokerista. Sekoita perunajauhot loppuun sokeriin. Vatkaa marenkia ja lisää pikkuhiljaa, lusikallinen kerrallaan sokeri-perunajauhoseosta. Jatka vatkaamista kunnes marenki on paksua ja kiiltävää ja pysyy jämäkästi kulhossa. Kääntele lopuksi varovasti lastalla kaakaojauhe marenkiin. Jauhe saa jäädä raidoiksi, sekoittuu vielä lisää pursottaessa.
Pursota marengista isoja ruusukkeita uunipellille leivinpaperin päälle. Voit myös nostella lusikalla keoiksi.
Paista marenkeja uunin alaosassa 130 asteessa tunnin ajan. Ota uuni pois päältä ja anna marenkien jäähtyä uunissa.


Murean kuoren alla sitkeää ja pehmeää herkkua ... ;o)

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...