PähkinäPorkkanakakku
1 dl suolapähkinöitä
5 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl ananasmurskaa
2 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
5 dl jauhoja (kokojyvä spelttiä, ruisjauhoja, vehnäjauhoja ...)
3 dl tummaa sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
Pinnalle
2 dl tomusokeria
tilkka omenamehua
suolapähkinärouhetta
Murskaa suolapähkinät. Sekoita pähkinämurska, porkkanaraaste, ananasmurska, öljy ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alaritilällä 175 asteessa noin tunti. Anna kakun jäähtyä.
Sekoita tomusokerista ja mehusta paksu seos ja levitä se kakun päälle. Ripottele pinnalle suolapähkinärouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti