30.4.2014

Munkkivuori


Munkit
 
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 pss kuivahiivaa
14 dl vehnäjauhoja
100 g voita
 
Paistamiseen
1 l rypsiöljyä
 
Sekoita lämpimään maitoon munat, sokerit, kardemumma ja suola. Lisää osa jauhoista ja hiiva ja sekoita kunnolla. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikana kimmoisaksi. Peittele taikina lämpimään paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi.
Pyörittele kohonneeesta taikinasta pyöreitä palloja. Anna pallojen kohota vielä puolisen tuntia.
 
 
Kuumenna öljy suuressa kattilassa - pidä kansi varalta lähellä.
Tee munkkipallon keskelle reikä ja pyörittele pullaa sormesi ympärillä (reikä suurenee). Laita muutama munkki varovasti kuumaan öljyyn.
 
 
Paista kunnes alapinta ruskistuu, käännä munkki ja paista ruskeaksi. Nosta valmis munkki talouspaperin päälle kuivumaan.
 
 
Sokeroi munkit lämpiminä.
 
 
Hauskaa Vappua!


4 kommenttia:

  1. Munkit ja sima maistuvat.Kiitos,samoin sinulle oikein iloista Vappua.♥

    VastaaPoista
  2. Meilläkin munkitellaan tänään, kunhan töistä kotiin ehtii. Onneksi on vähän lyhyempi päivä. Iloista Vappua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ne munkit aina maistuukin niin hyviltä ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...