19.8.2013

Vain hajuste?

 
Puutarhamme tuottaa laventelia tänä vuonna ihan valtavasti - osan voisi ehkä syödäkin ... ;o)
 
 
Laventelikorput

100 g voita
100 g hasselpähkinärouhetta
100 g tummaa (70 %) suklaata
3 rkl kuivattuja laventelinkukkia
4 kananmunaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset omiin kippoihin. 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Lisää jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita. Lisää sula voi ja sekoita.
Kääntele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
Lisää vielä pilkottu suklaa, pähkinärouhe ja laventelinkukat. Ja sekoita taikina kunnolla. Taikina on löysää ja vähän tahmaista.
Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele pötkylöiksi jauhotetuin käsin. Painele pötkylöitä vähän litteämmiksi.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Leikkaa vastapaistetut pötkylät lämpiminä vinosti, parin sentin levyisiksi paloiksi.
Asettele palat tiiviisti uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Paista vielä kymmenen minuuttia.
Anna korppujen kuivua uunin jälkilämmössä - jätä uuninluukku raolleen.


Säilytä tiiviissä purkissa - pysyvät pitkään hyvinä ...

 
"Nää maistuu ihan tyynyliinalle ... tai saippualle ..."
- niinpä tietysti ... ;o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...