6.6.2013

Jämät

Olen tositarkka siitä ettei ruokaa joudu roskiin. Osaan onneksi jo aika hyvin arvioida perheemme kulutuksen, joten kattilat on yleensä tyhjät päivällisen jälkeen.
Nyt tein kuitenkin ihan tarkoituksella reilusti perunamuusia, koska halusin leipoa:


Perunarieskat

1 litra perunamuusia
2 dl ruisjauhoja
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Teen perunamuusin aina luomuperunoista, luomumaidosta ja käytän reilusti voita. Siksi tähän taikinaan ei tarvitse lisätä voita.

Sekoita jauhot jäähtyneeseen muusiin. Laita taikinaa keoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Painele keot litteiksi/ohuiksi. Jos taikina tarttuu käsiin, jauhota kädet.
Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia - kunnes pintaan tulee tummia laikkuja.


Syö lämpiminä voin ja juuston kanssa ... NAM

2 kommenttia:

  1. Aika sopivasti :) tänään on ympäristöpäivä ja ruokaa ei saa heittää roskiin, sanottiin radiossakin :) Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu - tähteistä saa ihan tosi hyviä juttuja, kun vaan kokeilee rohkeasti ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...