Nyt tein kuitenkin ihan tarkoituksella reilusti perunamuusia, koska halusin leipoa:
Perunarieskat
1 litra perunamuusia
2 dl ruisjauhoja
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Teen perunamuusin aina luomuperunoista, luomumaidosta ja käytän reilusti voita. Siksi tähän taikinaan ei tarvitse lisätä voita.
Sekoita jauhot jäähtyneeseen muusiin. Laita taikinaa keoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Painele keot litteiksi/ohuiksi. Jos taikina tarttuu käsiin, jauhota kädet.
Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia - kunnes pintaan tulee tummia laikkuja.
Syö lämpiminä voin ja juuston kanssa ... NAM
Aika sopivasti :) tänään on ympäristöpäivä ja ruokaa ei saa heittää roskiin, sanottiin radiossakin :) Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla.
VastaaPoistaJuu - tähteistä saa ihan tosi hyviä juttuja, kun vaan kokeilee rohkeasti ... ;o)
Poista