19.5.2013

MuchosNachos

Kaiken voi tehdä itse - ja niin paljon paremmin:


Maissilastut
 
4 dl maissijauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl lämmintä vettä
1,5 rkl oliiviöljyä
 
Uppopaistamiseen
1 litra rypsiöljyä
 
Pinnalle
sormisuolaa
 
Sekoita maissijauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi, pehmeäksi, joustavaksi massaksi (= muovailuvahaa).


Ota kolmasosa taikinasta ja peitä loppu taikina muovilla.
Kauli taikinapala kahden leivinpaperin välissä mahdollisimman ohueksi (mitä ohuempi sen parempi). HUOM: taikina on erittäin haurasta. Leikkaa taikinalevy kolmioiksi.

 
Paista kolmioita uunissa 225 asteessa 5 minuuttia.
Kuumenna öljy 180 asteeseen. Uppopaista maisikolmiot vielä öljyssä 2-3 minuuttia.

 
Suolaa lastut lämpiminä.


Vaikka lastut näyttävätkin kuvassa ihan siankorvilta (paistojälki on hiukka epätasaista) - ovat oikeasti älyttömän hyviä - paljon parempia kuin kaupan valmisnachot ...


Näillä eväillä lätkäfinaaliin - no pronssipeliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...