26.1.2013

Ateriankorvike

Tänä viikonloppuna meillä juhlitaan. Ja yksiäkään juhlia ei meillä vietetä ilman tätä herkkua:

Savukalapiiras


Pohja
3 dl jauhoja
100 g voita
1 kananmunankeltuainen
0,5 dl kylmää vettä

Nypi pehmeä voi ja jauhot. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita taikina käsin notkeaksi ja painele piirasvuoan pohjaan ja reunoille. Anna pohjan tekeytyä jääkaapissa jonkin aikaa (minä jätän usein odottamaan yön yli).

Täyte
3 dl perattua ja pilkottua savukalaa
1 aurajuusto murusina
2 dl kivettömiä oliiveja
150 g juustoraastetta
2 kananmunaa
2,5 dl ruokakermaa
(valkosipulia, mustapippuria)

Levitä kala, juustot, oliivit ja haluamasi mausteet pohjan päälle. Sekoita munat ja kerma ja kaada täytteiden päälle.

Paista piirasta 200 asteessa puolisen tuntia.

Joskus tämä herkku korvaa meillä kokonaisen aterian - silloin teen lisukkeeksi vielä vihersalaatin.

1 kommentti:

  1. Herkulliselta vaikuttava piiras. Tässä kokeilen Uutta puhelinta...hyvin tulee kuvat nyt.

    S.k.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...