22.7.2015

#Pullapäivä


Minä olen mielestäni hyvä leipomaan pullaa. Siksi meillä onkin pullapäivä aika usein!


Peruspullaa on helppo tehdä ja muunnella erilaisilla täytteillä. Tällä kertaa käytin täytteenä joululta jääneet luumu- ja omenamarmeladit, Nutellaa ja maapähkinävoita - kuitenkin aina yhtä sorttia kerrallaan.


LuomuPulla
 
5 dl (luomu)maitoa
1 (luomu)muna
1,5 dl (luomu)sokeria
0,5 dl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2 ps kuivahiivaa
n. 14 dl (luomu)vehnäjauhoja
150 g (luomu)voita
 
TÄYTE:
voita, sokeria, kanelia, vaniljasokeria, raastettua omenaa tai kokeile jotain uutta ...
 
Sekoita lämpimään maitoon muna, sokerit ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauhoista joihin hiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Kohota reilu 30 min. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikin kahteen osaan. Kauli taikina levyksi. Levitä päälle voita, sokerit, kanelia (ja raasta myös omenaa) tai minkä täytteen valitsit. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta vinoja paloja. Paina kolmion keskeltä napakasti. Kohota pullat ennen paistamista. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista pullat 225 asteessa n. 10 min.
 
 
Herkullista päivää!



6 kommenttia:

  1. Nam! Kyllä peruspulla on vaan niin hyvää. Kaikki täytteet kuulostaa herkullisilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Aina on hyvä päivä leipoa ... ;o)

      Poista
  2. Pullaa nam pullaa. Nyt alkoi tekemään mieli ja ehkä on pakkasesta pakko kaivaakin. Minä en oo yhtään pullaleipoja vaikka pullasta tykkään, mutta onneksi ukkeli on kova tekemään ruokaa ja leipomaankin niin sillon tällön meillä on pullaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulla on pop! Ja niin olis tuommoinen leipova ukkelikin ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...