20.7.2015

Go!


Kovan onnen kori on valmis. Tarvittiin kolme kertaa, että siitä tuli mieleinen - niin tekijälle kuin saajallekin. Minä en yleensä pura mitään, mutta tästä tuli aluksi niin hasardi ettei naurusta tullut loppua ...


Esikoinen siis halusi itselleen pyykkikorin, sellaisen suuren ja kahvallisen. Idea lähti Kotivinkki-lehden kuvasta ja ohjeesta. Alkuperäiset löytyvät täältä. Poikkesin heti alkumetreillä ohjeesta virkkaamalla pohjan tukevasta kierrätystrikoosta.
 

Vaihdoin reunassa ohjeen mukaan Tuubi-kuteeseen ja hyvältähän se näyttikin. Kunnes tuli aika virkata kuvio - eka kerros ok, mutta sitten alkoi tulla kummallisia mutkia ja kiristyksiä koriin. Virkkasin ajatuksissani enkä keskittynyt huolella ohjeeseen. Kori näytti lopuksi sellaiselta käärmekorilta, mutkineen kaikkineen. Ja ohjeen kahvatkin olivat rumat ... Toiseen versioon virkkasin ohuen pyykkinarun mukaan pitämään ryhtiä ja kireyttä kohdillaan, mutta siitä tuli aivan liian jäykkä ja yhtä mutkainen ...


Päädyin virkkaamaan korin ihan ilman kuvioita, yksiväriseksi. Siitä tuli viimeinkin hieno ja suoraryhtinen. Kuvion pistelin sitten ristipistoilla, ohuella kierrätystrikoolla, valmiin korin kylkeen. Jos tuo asteenmerkki ei näy niin korissahan lukee 'Go'. Sopii pyykkikoriin sekin teksti ihan hyvin.


Virkkasin koriin maltilliset, matalat kahvat asiakkaan pyynnöstä. Käytin kaksi kerää harmaata Tuubi-kudetta kokonaan, koukulla nro 8 ja korista tuli reilunkokoinen saavi. Nyt mahtuu kantamaan äidille pyykkiä koko koneellisen kerrallaan.

 
 

6 kommenttia:

 1. Tyylikäs pyykkikori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Täälläkin yksi tykkää! ;o)

   Poista
 2. Onpas kiva pyykkikori! Ja käytännöllinenkin, senkun heittää korinkin koneeseen kun alkaa haiskahtaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta - tuota pesua en edes ajatellut ... ;o)

   Poista
 3. Itse tehdyt ovat niin kivoja! Mukavalle näyttää tämä sun tekemä kori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo - mitä enemmän saa tehdä itse niin sen kivampi ... ;o)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...