11.9.2014

Omppuvarkaissa

 
Kävin eilen työlasten kanssa 'omppuvarkaissa' (no joo - oli meillä lupa). Omenoiden poimiminen on hauskaa ja nopeaa hommaa isolla porukalla. Nyt saa sitten pyöritellä erilaisia ihania omppuherkkuja:
 
 
Omenahillo
 
Viiden litran kattilan pohjalle laitetaan pari desiä vettä, 3 kanelitankoa, 2 dl sokeria (tai hillosokeria) ja 1 dl vanhanajan vaniljasokeria (sitä aitoa, jossa on mustia pilkkuja). Sitten kattila kukkuroileen erilajisia omenanlohkoja kuorineen (poista vain kolhut ja siemenkodat).
 

Omppuja keitellään 15 minuuttia, välillä sekoitellen. Keittäminen lopetetaan ennenkuin kaikki omput ovat ihan muhjuna. Sitten keitos sauvasekoittimella ihanan sileäksi - HUOM! Poista ne kanelitangot ennen soseuttamista. Tässä vaiheessa lisään soseeseen vielä 1 litran pieneksi pilkottuja omenanpaloja (ilman kuorta).
 
 
Meillä tykätään, että hillossa on sattumia. Enää hilloa ei keitellä, vaan pienet omenanpalat pehmenevät sopivasti hillon jäähtyessä. 
 
 
... ja lisäksi tietenkin ...
 
 
Mummon Omenakakku
 
75 g voita
2 dl (intiaani)sokeria
1 kananmuna
1,5 dl maitoa
3,5 dl venä/spelttijauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa

omenoita
kanelia
sokeria

Kuori ja pilko omenat lohkoiksi ja laita ne 'marinoitumaan' kanelisokeriseokseen.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita kunnolla.
Lisää maito ja jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina irtopohjavuokaan ja lado maustuneet omenanlohkot pinnalle.
Paista kakkua 200 asteessa 40 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Todella hassu sattuma jälleen näiden postausten aiheiden suhteen! Hihii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin - HiH - ajankohtaista asiaa ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...