9.8.2014

Tuoksua


Taas on se aika vuodesta, kun joka paikassa (ainakin meillä) tuoksuu laventeli. Olen onnistunut kasvattamaan erilaisia, ihanaisia laventelilajeja pikkupihallamme.


Ampiaisetkin tuntuvat tykkäävän meidän laventeleista (tekivät pesänkin terassin alle).


Osan laventelinkukista kuivatan tuoksupusseihin ...


osa päätyi kynttilän ympärille ...

 
Ja suurin osa tuoksuu maljakoissa ...
 

4 kommenttia:

 1. Minkälaisessa paikassa laventeli viihtyy? Meillä on etukuistilla, johon iltapväaurinko paahtaa ja ei ole juuri kukan kukkaa näyttänyt - ja niinku odotin. Kasvanut on ja kastellut olen, mutta.. Onko muuten monivuotinen kasvi, että kannattaako maahan lykätä ja odotella keväällä sen nousua?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on eteläpihassa, paahtavassa auringossa ja puolivarjossa - sekä ruukuissa, että maassa ... Kaikki lajikkeet kasvavat ja kukkivat reippaasti ... Ruukkuja kastelen joka päivä, maassa kasvavia en juurikaan ole kastellut. Ja ovat monivuotisia. Istutan aina ruukuista maahan syksyllä ja hankin keväällä ruukkuihin uusia lajikkeita. Ja aina ovat iloisina nousseet keväisin kukkapenkistä kaikki sekalaiset lajikkeet ... ;o)

   Poista
 2. Miten saat laventelit pysymään hengissä talven yli? Meillä kuoli kaikki viime talvena, nyt on hankittu uudet ja toivoisin niiden säilyvän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ... en tee yhtikäs mitään ... Tuolla ne kukkapenkissä talvehtivat ... Eikä täällä etelärannikolla ole paljon sen lämpöisempää talvella kuin muuallakaan ... ;o)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...