15.4.2014

Pellillinen

 
Pääsiäispiirakka
 Sitruunarahkapiirakka
 
4 dl vehnä- tai spelttijauhoja
2 dl (intiaani)sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
150 g kookosöljyä
 
1 dl maitoa
1 kananmuna
 
TÄYTE:
500 g rahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 luomusitruunaa
 
Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu öljy. Sekoita tasaiseksi, murumaiseksi taikinaksi.
Ota taikinasta kolmasosa erilleen.
Sekoita lopputaikinaan maito ja muna. Levitä taikina uunipellille.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. (Kannatta käyttää luomusitruuna, koska kuorikin syödään.) Sekoita kaikki täytteen aineet kunnolla. Levitä täyte pohjataikinan päälle.
Ripottele pinnalle murutaikina (se talteenotettu kolmannes).
Paista piirakkaa 200 asteessa puolisen tuntia.

 
Tämä maistuu meillä erityisesti näin pääsiäisen aikaan ...
 
 

4 kommenttia:

  1. Mmm, kuulostaa hyvältä. Pitää ehdottomasti kokeilla pääsiäisenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! On hyvää - ei pellillinen kauan vanhene ... ;o)

      Poista
  2. Ihana pääsiäisherkku:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...