19.1.2014

Hierontaa


Neuloin välipäivien täytepuuhana villasukat. Sukat on neulottu kärjestä alkaen, molemmat sukat yht'aikaa, pyöröpuikolla nro 3,5
- 52 silmukkaa/sukka.


Kerin ensin valmiiksi kaksi kerää satunnaisia jämäsukkalankoja, sopivasti pätkittyinä.


Näissä sukissa kokeilin ensi kertaa tuollaista jälkeenpäin neulottavaa kantapäätä.
Neulo kantapään kohdalle merkkilanka, siirä silmukat takaisin oikealle puikolle ja jatka varren neulomista halaumasi matka ja päättele löysästi.


Poimi silmukat merkkilangan molemmilta puolilta, puikoille  nro 3 (poista merkkilanka) ja jaa silmukat neljälle puikolle. Poimi molemmista 'päädyistä' 2 lisäsilmukkaa. Neulo 2 o 2 n neuletta 4 kerrosta ja aloita kavennukset. Kavenna joka kolmannella kerroksella jokaiselta puikolta 1 silmukka, päätysilmukoiden vierestä. Sivureunoihin kudotaan siis 2 oikeaa silmukkaa koko ajan ja kavennukset tulevat oikeiden silmukoiden viereen. (tästä ei nyt saanut ehkä kukaan selvää) ;o)


Jatka kavennuksia kunnes jokaisella puikolla on 6 silmukkaa. Silmukoi sitten kantapää umpeen.

 
Tämä kantapää on erityisen hullunkurisen näköinen (kestikin hetken ennenkuin sain koottua itseni), mutta istuu jalkaan tosi hyvin.


Ja sukista tekee hierovat tuo pohjan kuviointi. 2 o, 2 n neule kulkee koko pohjan matkan ja toimii yllättävän hyvin - hieroo hellästi jalkapohjia ja pistää veren kiertämään.
Helmineule voisi ehkä toimia vieläkin tehokkaammin - sitä kokeilen sitten seuraavissa sukissa ...

2 kommenttia:

  1. Ihanat jämäsukat! Mahtavat värit ja hauska neulottu kantapää-malli =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Jämälangoista tulee aina niin yllättävän kivoja väriyhdistelmiä ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...