9.12.2013

NeilikkaKaneliInkivääri...

Joulukuussa ei meillä muita mausteita muisteta edes käyttää:


Joulujuurekset

1 bataatti
4 porkkanaa
4 perunaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
sormisuolaa


Kuori ja pilko juurekset tikuiksi. Pyörittele palat öljyssä ja ripottele mausteet pinnalle. Sekoittele niin, että kaikissa paloissa on mausteita. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.


Ja sitten jälkkäriksi:


Jouluinen suklaakakku:

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1,5 tl soodaa
1 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
100 g voita
3 dl maitoa
1 kananmuna
150 g tummaa appelsiinisuklaata (Fazer)
 
Sekoita jauhot, sokeri, sooda sekä mausteet.
Lisää jauhoseokseen sulatettu voi, maito, muna ja rouhittu suklaa. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa tunnin verran. Tarkista kypsyys.
Anna kakun levähtää vuoassa hetki ennen kumoamista.
 
 
Maukasta maanantaita!

 

4 kommenttia:

  1. Nam, hyvältä näyttää taas! Tuo appelsiinisuklaa on kyllä hyvää, juuri testailin ekaa kertaa :) Kiva idea laittaa kakkuunkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti - ja maistuu! Ja kaikenlaista suklaata kannattaa kokeilla leivontaan ... ;o)

      Poista
  2. Tätä pitää kokeilla, appelsiinin ja suklaan yhdistelmä samasta paketista ja sopii jouluun erinomaisesti! Hippu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en voi kuin suositella! Aivan huippua ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...