29.8.2013

Ruokaa

 
 
Punajuuret on mun suosikkijuureksia - ja uunikalan kanssa ihan parhaita ...

 
Paahdetut punajuuret

500 g punajuuria
1 rkl oliiviöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa

Kuori ja lohko punajuuret. Yhdestä keskikokoisesta punajuuresta tulee 8-10 lohkoa. Laita punajuuret uunivuokan, valuta oliiviöljy ja hunaja päälle ja sekoita kevyesti.
Paista 225 asteessa vajaa puoli tuntia - kokeile pehmeyttä. Punajuuret eivät saa olla liian pehmeitä vaan mukavan purtavia.
Ripottele suola valmiiden punajuurten pinnalle.

 
Aurajuusto-uunikala
 
500 g kalafilee
1 pala aurajuustoa
kourallinen mustia oliiveja
valkosipulirouhetta (kuivattua)
kurkumaa
mustapippuria
savupaprikaa
 
Poista kalasta nahka. Laita filee uunivuokaan. Ripottele pinnalle mausteet maun mukaan ja silputut oliivit. Raasta aurajuusto pinnalle (ehdottomasti täytyy raastaa - kokeiltu on murustamista yms - ei ne vaan toimi tässä).
Paista kalaa 225 asteessa 30-45 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Nam! Punajuuret on niin hyviä! Pitääkin tänään tehdä jotain punajuurista, kun sain niitä tällä viikolla pienen pussillisen maalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Voi onnellista - ihana lahja. ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...