5.7.2013

Mansikkapaikka


Retki oman kylän mansikkapellolle kuuluu jokaiseen kesään ...

 
Mansikoita kerätään sankokaupalla - syötäväksi ja säilöttäväksi ...
 
 
Joka kesä pitää myös tehdä ihan liian helppo:
 
 
Mansikkahillo

3 litraa mansikoita
1 dl sokeria
1 dl vaniljasokeria

Soseuta mansikat ja sokerit sauvasekoittimella (noin suunnilleen) - sattumia saa siis jäädä.
Kumoa hillo kauniisiin purkkeihin ja pakasta.
Tämä hillo ei säily pitkään, sulata siis aina purkki kerrallaan tarpeen mukaan.

Tässä hillossa maistuu ihan aito kesä - eipä ole parempaa hilloa, ja vitamiinitkin on tallella. Meillä tätä kuluu vohveleiden, kropsun, jätskin, puuron jne. kanssa ...


Ja siinä sivussa tulee tietysti tehtyä myös:


Pappilan hätävara

1-2 litraa mansikoita
2,5 dl Flora vanillaa
200 g keksejä (esim. kaurakeksit sopivat hyvin) tai murennettua kakkua
1 litra vanilijajäätelöä

Pilko mansikat. Vatkaa Flora vanilla napakaksi vaahdoksi. Murenna keksit. Paloittele jäätelö.
Sekoita kaikki ainekset suuressa kulhossa.
Herkuttele hyvässä seurassa!

 
Makoisaa perjantaita!

2 kommenttia:

  1. Vielä parempaa hilloa!
    En muista nyt ulkoa ohjetta mittasuhteiden kanssa.
    Mutta suurinpiirtein näin;
    - Mansikkoita
    - Sokeria
    - Atamon hillouttamisainetta.

    Soseuta mansikat, lisää sokeri ja hillouttamisaine.
    Sekoita ja purkita.

    Hillouttamisaine lisää hillon säilyvyyttä. :)

    Atamonin pussin kupeessa on ohje missä mittasuhteessa laitetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Minä olen niin nopea käänteissäni, että käytän aina sitä mitä kaapista löytyy - täytyy ensi kauppareissulla ostaa varastoon tuota hilloainetta ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...