3.5.2013

Läjä

Leivoin vaihteeksi lehmänläjäleipää ... Nimi tulee kaiketi tekemisen helppoudesta ja työvaiheesta, jossa taikina kaadetaan valuvana läjään ... ;o) Käytän tämän leivän tekemiseen yleiskonetta, koska taikana jää veteläksi - mutta kädet puhtaaksi ...
Oikeasti tämä herkkuleipä on nimeltään:


Pannuleipä
 
1 dl ruisleseitä
1 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
4 dl vettä
ripaus suolaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
 
Lisäksi:
juustoraastetta, oliivirouhetta, salamipaloja, yrttejä, erilaisia siemeniä tai mitä kaapista löytyy.
 
Sekoita leseet, hiutaleet, hiiva ja osa vehnäjauhoista. Lisää vesi. Lisää suola, hunaja, öljy ja haluamasi lisukkeet. Lisää loput jauhot vähitellen. Sekoita tasaiseksi.
 
 
Kaada taikina uunipellille. Tasoittele taikina lastan avulla pellille. Anna leivän kohota puolisen tuntia.
Paista leipää 225 asteessa 20 minuuttia.
 
 
Maukasta perjantaita!


6 kommenttia:

  1. Helpot leipomukset on kyllä niitä kivoimpia... Täytyypä joskus testata tätäkin, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  2. Hih - lehmänläjäleipä. Mukavan helpolta ohjeelta vaikuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu - tämän helpommaksi ei iltapalaleivän leipominen voi mennä ... Ja oikeasti maistuu hyvältä! ;o)

      Poista
  3. Sulla puuttuu ohjeesta vehnäjauhon määrä :)

    VastaaPoista
  4. Aijalta siis edelliset terveiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OHO! Kiitos kun huomasit - unohduksia sattuu, kun touhuaa paljon ja koko ajan. Jauhojen määrä on nyt lisätty! ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...