30.4.2013

Vappuna

Näillä juhlistetaan jokaista vappua meilläpäin:


Munkit
 
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 pss kuivahiivaa
14 dl vehnäjauhoja
100 g voita
 
Paistamiseen
1 l rypsiöljyä
 
Sekoita lämpimään maitoon munat, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Lisää osa jauhoista ja hiiva ja sekoita kunnolla. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikana kimmoisaksi. Peittele taikina lämpimään paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi.
Pyörittele kohonneeesta taikinasta pyöreitä palloja. Anna pallojen kohota vielä puolisen tuntia.

 
Kuumenna öljy suuressa kattilassa - pidä kansi varalta lähellä.
Tee munkkipallon keskelle reikä ja pyörittele pullaa sormesi ympärillä (reikä suurenee). Laita muutama munkki varovasti kuumaan öljyyn.


Paista kunnes alapinta ruskistuu, käännä munkki ja paista ruskeaksi. Nosta valmis munkki talouspaperin päälle kuivumaan.

 
Sokeroi munkit lämpiminä.
 

Ahmi lämpimät munkit siman tai kuohuvan kanssa - hyvässä seurassa.
 
Iloista Vappua!

2 kommenttia:

  1. Kiitos, samoin sinulle iloista vappua ♥

    VastaaPoista
  2. Iloista Vappua:) Meilläkin ahmitaan tänään munkkeja, ne on nii-in ihania!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...