14.4.2013

Sit mie rypytin ...

No niin - en olisi koskaan uskonut leipovani näitä:


Karjalanpiirakat

5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
9-10 dl ruisjauhoja
ripaus suolaa

Lisäksi tarvitaan reilu annos riisipuuroa. Hyvän/parhaan puuro-ohjeen löydät täältä.

Sekoita veteen vehnäjauhot, suola ja osa ruisjauhoista. Lisää ruisjauhoja ja alusta kunnes taikina on napakkaa ja muovailtavissa pötköksi.
Leikkaa pötköstä peinehköjä viipaleita ja kauli ne ohueksi "soikeaksi" lätyksi.
Lisää lätyn keskelle ruokalusikallinen riisipuuroa.
Rypytä lätyn reunat puuron päälle.
Voitele piirakat voisula-maito seoksella.
Paista piirakoita 250 asteessa reilu 10 minuuttia.
Voitele piirakat paiston jälkeen voisula-maito seoksella. Anna piirakoiden jäähtyä leivinliinan alla.
 
Piirakoiden kanssa tarjotaan ehdottomasti:


Munavoi

1 keitetty luomukananmuna
0,5 dl voita
1 dl raejuustoa

Murskaa kananmuna lämpimänä ja lisää joukkoon voi. Sekoita vielä raejuusto.

Työmäärään nähden piirakoiden maku ei ollut vielä näin ensi kerralla ihan paras mahdollinen ... Ehkäpä enemmän suolaa ... tai jotain ...

 

"Voidaanko me kuitenkin vielä joskus ostaa niitä kaupan valmiita piirakoita?"
- Eiköhän ;o)

Suloista sunnuntaita!

4 kommenttia:

  1. Saksassa asuessamme näitä alkoi tehdä tosissaan mieli! Äiti ja mummi pakkasivat tarvikkeet mukaan vierailulle ja opettivat taikinanteon ja leipomisen. Äitini tekemät karjanlanpiirakat on ihan parhaita! Suomessa tosin en ole ikinä näitä itse tehnyt...

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihania piirakoita olet tehnyt,empä ole noitakaan tehnyt, tykkään kyllä kovasti.Mukavaa pyhäpäivää ♥

    VastaaPoista
  3. Hih, voi ei tota viimestä kommenttia. Itselläkin monesti just suolan kans ongelmia, tuntuu että tarttee olla aika reippaasti tai on melko mauttomia muuten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu - harjoitus kai tekee mestarin ... Menee tosin jonkin aikaa et viitsin taas yrittää ... perhe ei ollut niin kannustava ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...