6.4.2013

Saippuaa

Sain vihdoin käytettyä viimekesänä kuivaamani laventelinkukat. Pysyin alkuperäissuunnitelmassa ja tein saippuaa.


En kuitenkaan keitellyt kissannahkoja tai lipeää tai yhtään mitään ...
Käytin oikotietä eli CCHobbyn valmista saippuamassaa. Lisäsin sulaan glyseriinipohjaiseen massaan pari desiä kuivattuja laventelinkukkia. Kaadoin massan tyhjään maitotölkkiin ja annoin jäähtyä vuorokauden. (Suurin osa kukista olikin noussut massan pinnalle ...)Pilkoin saippuatiilen kahdeksaan osaan. Siitä päätypalasta tuli tummaa ja varmasti kuorivaa saippuaa (runsaiden kukkasten ansiosta).


Kuvittelin, että saippuasta tulee kaunista, lilanväristä. Kuumassa saippuamassassa kukat muuttuivat tummanvihreiksi ja saippuasta tuli tuollaista läpikuultavan sinapinväristä ... Laventeliöljynikin oli kadonnut varaston syövereihin, mutta kukista irtoaa aivan ihanasti ja riittävästi tuoksua.


Pyöräytin vielä saippuat silkkipaperiin ja tein valmistarroista pienet etiketit pakettien päälle. Itselleni jätin sen kuorivan, voimakastuoksuisen palan ... Muut päätyvät paketteihin ...

2 kommenttia:

  1. Eksyin eilen tytön kanssa Lush-kauppaan, jossa myytiin vähän samantapaisia tuotteita kuin tämä sinun saippuasi. Sieltä löytyi vaikka mitä. Tyttö ihastui niihin ja lupasi ostaa ne kaikki. Onkos nämä sinulle tuttuja tuotteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä Lush-tuotteet on tuttuja ja NIIIN ihania. Valmiilla saippuamassalla on helppoa tehdä saippuaa vaikkapa lasten kanssa - sekaan voi laittaa esim. espressojauhetta (testattu on) tai mitä sitten ikinä keksii ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...