18.4.2013

Ruista

Tähän Kotivinkissä (6/2013) olleeseen reseptiin oli ihan pakko tarttua. Siinä on kaikki minun suosikkiainekset:


Rukiinen Marjapiirakka

150 g voita
1,5 dl sokeia
1 kananmuna
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnä/spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

3 dl pakastemarjoja
(mustaherukoita ja mustikoita)
1 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 prk (250g) rahkaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria

Kinuskikastiketta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita kunnolla. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
Painele taikina piirakkavuokan pohjalle ja reunoille.
Sekoita jäiset marjat perunajauhoihin ja vaniljasokeriin. Ripottele marjat taikinapohjalle.
Sekoita täytteen muut aineet ja levitä rahkaseos marjojen päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa 35 minuutia.


Nauti piirakka kinuskikastikkeen kanssa - aivan huippumakuyhdistelmä! (olen aina ennen syönyt marjapiirakat jätskin kanssa)

4 kommenttia:

  1. Nam, herkullinen idea tuo kinuski. Täytyykin kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kokeilla. Tykkään kans ruiskuoresta. Pakastinta sulatellessa löysin yhden mustikkakukkosen, oli hyvä vaan tää näyttää herkummalle :)

    VastaaPoista
  3. Juu - suosittelen kokeilemaan - helppoa hyvää! ;o)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...