11.4.2013

Itää jo

Täällä yritetään kaikin keinoin nopeuttaa kevättä. Puutarha on vielä paksun lumen peitossa, mutta keittiössä itää jatkuvasti.


Erilaiset idut valmistuvat nyt silmänräpäyksessä. Tälläkertaa idätin mung-papuja. Pavut vaan likoamaan kylmään veteen yöksi. Aamulla huuhdellaa ja pistetään GranoVita idätyslaitteeseen. Tämä Ruohonjuuresta kauan sitten ostamani muovihärpäke on niitä harvoja muoviasioita joihin olen oikeasti tykästynyt. Ja tämä tosiaan toimii!
(Löysin kylläkin just tällaisen lasisen idättämön, jonka aion ehkä sitten kuitenkin hankkia ... On aika paljon kauniinpi)


Papuja/ituja huuhdellaan kahdesti päivässä. Ja koko systeemiä pidetään pimeässä. Minä laitoin ison kattilan nurinpäin idättämön päälle.


Parissa päivässä idut ovat valmiita. Pidä niitä vielä hetki valossa - maku paranee!
Meillä ituja laitetaan leivän päälle, salaatteihin ja kasvissosekeitossa ne maistuvat aivan herkuilta.

2 kommenttia:

  1. Hyvin on idut itäneet,täytyy tunnustaa etten ole oikein noihin ituihin tottunut ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Laita vaikkapa sämpylätaikinaan ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...