15.12.2016

15. Puolukat


Kakkuja ja herkkuja ei voi koskaan olla liikaa ... ainakaan joulunaikaan ... ja onneksi pakastin on pullollaan puolukoita ...


Puolukkakakku

3 kananmunaa
2 dl tummaa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa

4 dl puolukkasurvosta
1 rkl perunajauhoa
2 rkl sokeria

Pinnalle
puolukoita
0,25 dl tummaa kidesokeria
0,5 dl ruishiutaleita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen öljyn ja maidon kanssa. Levitä reilu puolet taikinasta irtopohjavuokaan. Sekoita täytteen aineet ja lisää seos taikinan päälle. Lisää loppu taikina.
Ripottele pinnalle vähän puolukoita ja keskenään sekoitetut sokeri ja ruishiutaleet. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat kakun vuoasta. Tarjoa jätskin tai vaniljavaahdon kanssa.


Herkullista torstaita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...