29.2.2016

Ruma mutta Hyvä


Suklaakakku

100 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
2 dl (tummaa) sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2,5 dl spelttijauhoja
4 rkl (raaka)kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
(2 dl suklaarouhetta)

Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon lämmin voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan hellästi sekoittaen. Lisää halutessasi lopuksi suklaarouhe ja sekoita muutaman kerran. Kakusta tulee yllättävän mehevä ja melkein kuin oikea mutakakku, vaikka et laittaisi suklaarouhetta lainkaan.
Kaada taikina n. 20 cm pikkukakkuvuokaan. Paista 150 asteessa reilu puoli tuntia - vahdi, minä en vahtinut ja kakusta tuli aika ruma. Kakun tulee jäädä keskeltä kosteaksi, melkein raa'aksi.

Tarjoile lämpimänä jätskin tai kermavaahdon kanssa.


4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...