8.12.2015

Kahdeksas


Kahdeksannessa luukussa leivotaan (taas), koska joulukuussa kuuluu leipoa paljon ...

Mariannemarengit

2 dl kikherneiden lientä
(tai 3 kananmunan valkuaista)
2 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 rkl mariannekarkkirouhetta

Valuta kikherneistä liemi siivilän läpi. (Tee kikherneistä myöhemmin vaikkapa Punajuuripullia).Vatkaa kikherneliemi kevyesti ja lisää sekaan puolet sokerista. Sekoita perunajauhot ja vaniljasokeri loppuun sokeriin. Vatkaa marenkia ja lisää pikkuhiljaa, lusikallinen kerrallaan sokeri-perunajauhoseosta. Jatka vatkaamista kunnes marenki on paksua ja kiiltävää ja pysyy jämäkästi kulhossa. Sekoita lopuksi varovasti lusikalla karkkirouhe marenkiin.
Pursota taikinasta pieniä ruusukkeita uunipellille leivinpaperin päälle. Nämä marengit leviävät uunissa hieman tavallisia enemmän.
Paista marenkeja uunin alaosassa 130 asteessa tunnin ajan. Ota uuni pois päältä ja anna marenkien jäähtyä uunissa.


Kikherneliemessä on hieman suolaa, mutta se ei haitannut ... Eikä kukaan erottanut näiden makua tavallisista munamarengeista ... ;o)

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...