31.12.2015

JuhlaKaakku


Uudenvuodenkakkuun sopii hyvin kipata koristeeksi kaikki joululta ylijääneet suklaat ja muut namit ...


Rahkakarkkikakku

Murupohja
150g joulupipareita
75g sulaa voita
 
Täyte
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa
2 tlk (á 200g) piparkakkurahkaa
100 g suklaata
2 rkl sokeria
1 tl vanilijasokeria

Murenna piparit ja lisää sula voi. Sekoita hyvin. Painele muruseos irtopohjavuokaan.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä (n.5 min). Vaahdota Flora vanilla napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon rahka ja rouhittu suklaa ja sokerit. Liuota liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Tässä vaiheessa lisään liivateveteen tilkan glögiä (tai omenamehua), jotta liuos vähän jäähtyy. Kaada liivateliuos täytteseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Hyydytä kakkua jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.
Kumoa karkkivuori kakun päälle ... Ja NAM!


Tätä herkkua maistellen vuosikin vaihtuu iloisesti ...
Hienoa Vuodenvaihdetta!


2 kommenttia:

  1. Oi mikä herkku, nam. Mukavaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiitos samoin ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...