1.11.2015

Juurespäivä


Porkkanakakku

5 porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl muscovadosokeria
1,5 dl rypsiöljyä
3,5 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa

2 rkl kookosöljyä
200 g sitrunatuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

saksanpähkinöitä

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy, sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Paista kakku 175 asteessa vajaa tunti.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle. Rouhi muutama saksanpähkinä koristeeksi.


Eihän nyt pelkällä kakulla pärjää ... kuulemma ...


Uunijuurekset
 
500 g keltajuurta
500 g raitajuurta
5 porkkanaa
sipuli
valkosipuli
0,5 dl oliiviöljyä (maustettu basilikalla)
1 rkl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa
rosmariinia
 
Kuori ja paloittele juurekset. Kuori sipuli ja leikkaa neljään osaan. Jätä kuoritut valkosipulinkynnet kokonaisiksi. Laita kasvikset kannelliseen uunipataan. Lisää oliiviöljy ja hunaja. Sekoita kunnolla. Ripottele pinnalle suolaa ja tuoreita rosmariinin lehtiä.
Paista juureksia 175 asteessa, kannen alla, tunnin verran.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...