2.6.2015

Sämpyt


Moniviljasämpylät

5 dl vettä (tai omenamehua)
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl erilaisia siemeniä (auringonkukka, kurpitsa, pellava)
1 dl ruisleseitä
1 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
n. 13 dl sämpyläjauhoja (tai moniviljajauhoja)

Sekoita lämpimään nesteeseen suola, hunaja, siemenet, leseet, kaurahiutaleet ja osa jauhoista. Lisää hiiva, öljy ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota puolisen tuntia lämpimässä. Pyörittele taikinasta 16 sämpylää ja kohota pellillä liinan alla taas puolisen tuntia. Paista sämpylät 225 asteessa 12 minuuttia.

Sämpylöissä voi käyttää mitä jauhoja tahansa ja taikinaa voi maustaa yrteillä, juustoraasteella tms. oman maun ja kaappien sisällön mukaan.


2 kommenttia:

  1. Tuoreet sämpylät on niin parhaita! Meilläkin leivottiin eilen sämpylöitä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - ja leipominen on niin mukavaa ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...