6.9.2014

Luottotakki


On hyvä omistaa ainakin yksi luottoneule. Tämä kierrätysihanuus on jo kolmen vuoden takaa. Alunperin kauniisti käsinvirkattu takki löytyi kirpparilta (kiitos anopin), persikanvärisenä ja reilunkokoisena. Leijonankeltainen Dylon -väri takin kanssa pesukoneeseen ...

 
Neule huopui sopivasti ja pääsee taas tänäänkin mukaan juhliin ... ;o)
 

12 kommenttia:

 1. Hei! Olen suunnitellut yhden 100%villalangasta kudotun neuletunikan värjäystä, mutta en ole vielä uskaltanut, kun kyseessä on anopin kutoma vaate. :) onkohan tämä sun neule 100% villaa? Levittyikö väri tasaisesti? Värjäsitkö paketin ohjeen mukaan 40asteessa? Paketissahan sanotaan ettei sovellu villalle... Kiitos jos viitsit vastata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Villan värjääminen pesukoneessa on aina haastavaa. Käsin värjääminen on turvallisempaa, voit koko ajan seurata mitä langalle tapahtuu - eikä neulos pääse huopumaan yllättäen (niinkuin koneen pyörityksessä)
   Minä en ollut ihan varma takin materiaalista, mutta tuoksui aika voimakkaasti villalle - arvelin villasekoitteeksi. Värjäsin kuitenkin koneessa, 40 pesulla. Väri tarttui ihailtavan tasaisesti. Otin riskin, koska alkuperäinen takki oli isokokoinen ja tosiaan huopuikin sitten jonkinverran. Venyttelin ja kuosittelin väripesun jälkeen.
   Toisaalta jos neule on muuten tarpeeton, kokeile värjäystä. Ja jos huopuu reilusti niin voit käyttää huopaa ompeluhommiin, vaikkapa lapasiin ... Onnea matkaan! ;o)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minustakin - ja monikäyttöinen ... ;o)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti! Kieltämättä onnistui nappiin - koskaan kun ei voi olla varma lopputuloksesta ... ;o)

   Poista
 4. Oii, minkä mahtavan värisävyn oletkaan saanut aikaiseksi! Itsekin heräsin tässä menneenä viikkona ajatukseen, että voihan jotain "väärän väristä" värjätäkkin, joten valkoinen jakku muuttui turkoosinsiniseksi ja tykkään myös siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - tykkään itsekin kovasti! Aina kannattaa kokeilla uudistaa 'tylsiä' vaatteita ... ;o)

   Poista
 5. Ihana :) energiatakki!
  Olen etsiskellyt itselleni keltaista neuletta (ei yhtään OMA väri, mutta jositain syystä tekisi mieli)... Pitkästä aikaa kävin perjantain Kontissa ja mallailin keltaista neulepuseroa, vaan jäi kun ei kuvio napannut. Värjäys olisikin ihan oiva juttu jos vaan löytäisi mitä värjätä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti - niin on! Keltainen hiipii koko ajan kaikkiin tekeleisiini enemmän ja enemmän - ihana syysväri!
   Onnea värjättävien etsintään ... ;o)

   Poista
 6. Ihana neule ja aivan täydellinen väri :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...