19.7.2014

Ruokaa

 
Kyllä ruoka-aika on ihmisen parasta aikaa ...
 
 
... erityisesti kesällä ...


Grilli kuumenee joka päivä ...


... ja luonto (ja takapiha) tarjoaa superherkkuja säilöttäväksi asti ...


... Aika kuluu reissatessa - onneksi samoja herkkuja löytyy ihan joka paikasta ...

 
... ja tavaksi on tullut kerätä reissuilta mukaan talvivaraston täytettä ...
 
 
... Kaikki maistuu niin tuoreelta ja älyttömän hyvältä ...


... ja ruoka tekee niiiin hyvän olon ... ;o)

 
Onneksi vielä on kesää (ja reissuja) jäljellä!
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Ellen ny väärin nähny, ni olikos sinulla ihan nokkosen lehtiä tuossa yhdessä kuvassa? Voiko niitä siis kerätä vieläkin? Kun jostain luin, että ne pitäisi kerätä ennen kuin kukkivat ja meillä kyllä kaikki ovat jo kukkineet. Mutta siis jos voi kerätä niin kuvasta päätellen olet riipinyt lehdet varsista ja mitäs sit tehrään?? Kiehautetaan, kuivataan... Ööh... Nokkoslettuihin minä niitä haaveilisin, ei tuo pinaattisato meinaa taida isoksi kukkapurkissa kasvaa :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep - nokkosiahan ne .. Ja ihan totta ovat parhaimmillaan nuorina. Itse keräsin toisen sadon nokkosia (isot niitetty nurin ja sitten uusi sato). Irrotan nokkosista vain ne hyvät lehdet ja pienimmät ja tummimmat. Kuivatan lehdet auringossa tai kiertoilmauunissa. Sitten murustan kuivat lehdet lasipurkkiin ja lisäilen pitkin talvea sämpylä- tai lettutaikinaan tai keittoihin ... Ja hyvää on! ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...