4.6.2014

Gluteenittomana


Leivoin ensimmäistä kertaa gluteenittomia herkkuja viikonlopun juhliin - ihan hyvin onnistui.

Gluteeniton piiraspohja

2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
1 dl perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl omenamehua

Sekoita kuivat aineet. Nypi sekaan pehmeä voi. Lisää omenamehu ja vaivaa taikinaksi. Taputtele taikina piirasvuokaan. Lisää täytteet ja paista 200 asteessa puoli tuntia. Jos haluat uunipellillisen piirasta tee taikinaa kaksinkertainen määrä.

Täyte 1:
150 g kalkkunaleikettä
1 aurajuusto
2 dl oliivisilppua
1 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl kermaa

Pilko kalkkuna ja aurajuusto. Sekoita kananmunat ja kerma. Lado ainekset kerroksittain piiraspohjalle ja paista.

Täyte 2:
300 g pakastepinaattia
1 tlk fetajuustoa
2 eriväristä paprikaa
1 sipuli
1 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl kermaa

Kuullota sipuli ja pilkotut paprikat pannulla. Lisää pinaatti ja anna hautua hetki. Sekoita kananmunat ja kerma. Lado ainekset kerroksittain piiraspohjalle ja paista.


Tein myös Mutakakusta gluteenittoman vaihtamalla tavalliset vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen - ei paha!

 

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä leipomuksia! Kasvispiirakat ovat suosikkejani, tuota voisinkin kokeilla ihan "tavallisena" versiona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yllätyin ihan miten hyviä näistä gluteenittomista tuli - maistuivat kaikille ... ;o)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...