14.5.2014

Nopea ja helppo

 
Tämä vanha tuttu 'lehmänläjäleipä' löytyi taas iltapalapöydästämme. Taikina vaan kaadetaan valuvana läjään keskelle uunipeltiä ...
 
Pannuleipä
 
1 dl ruisleseitä
1 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
6 dl sämpyläjauhoja
5 dl vettä
ripaus suolaa
1 rkl hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
 
Lisäksi:
juustoraastetta, oliivirouhetta, salamipaloja, yrttejä, erilaisia siemeniä tai mitä kaapista löytyy.
 
Sekoita leseet, hiutaleet, hiiva, suola ja jauhot. Lisää lämmin vesi, hunaja, öljy ja haluamasi lisukkeet. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
 
Kaada taikina uunipellille. Anna leivän kohota puolisen tuntia.
Paista leipää 225 asteessa 20 minuuttia.
 

Tähän leipään voi käyttää sekaisin mitä tahansa jauhoja ja lisukkeita (kaikki ne pussinpohjat ja jämät). Pidä vaan huolta, että taikina jää löysäksi.
Valmiista leivästä leikatut lohkot voi halkaista ja täyttää mieleisillään täytteillä tai syödä sellaisinaan keiton kanssa.


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...